Wie ben ik

coolekoppies logo             coole koppies

Wie ben ik?

Mijn naam is Sally de Wit-Brandsen, de vrouw achter Coole Koppies. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Per toeval ben ik in 2012 in aanraking gekomen met schminken. Ik werd toen als vrijwilliger gevraagd om te helpen schminken voor het kabouterdorp in Sonsbeek Arnhem. Een aantal vrijwilligers, waaronder ik, heeft toen een cursus gekregen in spons- en penseeltechnieken. Ik vond dat zo leuk, dat ik op zoek ben gegaan naar cursussen om mijn schminkvaardigheid te vergroten. Toen had ik het schminkvirus pas echt goed te pakken! Na 6 dagen onafgebroken geschminkt te hebben in de kaboutertuin, was ik helemaal verkocht.

Nu volg ik zoveel mogelijk cursussen om mijn technieken continue te verfijnen. Inmiddels geef ik zelf cursussen en heb ik ook bodypainten en bellypainten in mijn vingers zitten. Na een jaar als semiprof gewerkt te hebben, heb ik mij in 2013 ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam Coole Koppies Kinderschmink en grime. Meer weten? Vul het contactformulier in!


Sally De Wit schmink en grime

Sally De Wit schmink en grime

Cursussen:

September 2012: Heather Green-Banks bij Superstar Oosterhout. Schminken met rainbowcakes en arty cakes. Heather is een Amerikaanse schminkster ( facepainter) en heeft een eigen bedrijf ( Sillyfarm) dat alle benodigdheden voor face- en bodypaint verkoopt. Verder reist ze de wereld rond om cursussen te geven. Ze is ook de oprichter van FABA TV, een kanaal op internet waar je 24 uur per dag instructiefilmpjes kunt kijken van beroemde face- en bodypainters van over de hele wereld. Ze is mede organisator van de E fabe ( europa) en de Fabaic, een conferentie en ontmoetingsplek voor face- en body painters waar nieuwe technieken en producten met elkaar gedeeld worden.

Juni 2013 : Nick Wolfe, helft van de Evil twins uit Amerika. Hij en zijn broer Brian David Wolfe hebben het schminken naar een hoger niveau getrokken en zijn vooral beroemd vanwege hun monsters en superhelden. Hun technieken zijn uniek. Ik heb leren schminken van hem in alleen zwart en wit, voornamelijk met de spons. Ongelooflijk wat een diepte en nuances je zo kunt creëren!

September 2013: Workshop Halloween bij Schmink en Grime in Rosmalen met Taco Elbers. Taco Elbers doet voornamelijk special effects en werkt veel met protheses. Van hem heb ik leren werken met wax, latex en gelatine om open wonden en andere engigheden te maken.

Sally De Wit met Nick Wolfe

Wolf door Sally De Wit